Mit üzen Rodin – Gondolkodó szobra az Európai Hulladékcsökkentési Héten?

2023.11.18.

A gondolkodó szobor üzenete: csökkentsük a hulladékot és tegyünk együtt a csomagolásmentes jövőért!

A mindennapi életünk szerves részét képezi a csomagolóanyagokkal való találkozás, legyen szó élelmiszerekről, háztartási hulladékról vagy online rendelésekről. Az Európai Bizottság ambiciózus célja, hogy 2030-ra minden csomagolás legyen újrafeldolgozható, ezzel csökkentve a kárba veszett mennyiséget és elősegítve a fenntarthatóságot. 

Ezen irányvonal mentén az Európai Hulladékcsökkentési Hét 15. alkalommal ösztönzi az embereket a tudatosabb fogyasztási szokások kialakítására és a hulladék minimalizálására. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét nem csupán egy hétköznapi kampány; ez egy mozgalom, amely átfogó változásokat kíván elindítani a fogyasztási szokásainkban és a hulladékkezelésben. 

Az esemény kiemelkedő látványossága a Millenáris Szélkapu Parkban található Auguste Rodin ikonikus alkotásának szimbolizálása, amely kifejezi a hulladékcsökkentés fontosságát azzal, hogy acél vázszerkezetének alkotóelemei 100%-ban újrahasznosított csomagolásokból származnak, például műanyagból, alumíniumból, flakonokból és fóliákból. A több, mint két méteres Gondolkodó szobor szemléletesen bemutatja, milyen fontos a fenntarthatóságra való gondolkodás és éles kontrasztot állít a túlzott fogyasztással és a hulladékproblémával szemben. Ahogy a Gondolkodó szobor figyelmeztet arra, hogy mennyi hulladékot termelünk, úgy inspirál is minket, hogy hozzunk tudatosabb döntéseket a fenntarthatóság jegyében a mindennapi életünk során és kerüljük a túlzott fogyasztást.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül a szobor ingyenesen látogatható, és várja az érdeklődőket november 18-26. között a Millenárison, a Széllkapu Parkban. 

Kövessétek a Gondolkodó példáját, és lépjetek be a fenntarthatóság világába!